Com aconseguir còpia del testament

Com aconseguir còpia del testament

Compartir

Data: 15 Abril, 2020

Autor: Notaria Igualada Rambla

Quan mor una persona pròxima (avi, àvia, mare, pare, etc) i volem obtenir una còpia del seu testament els passos a seguir són:

  1. Obtenir el certificat de defunció: sol donar-se per la funerària o per l’asseguradora en el seu cas.
  2. Sol·licitar les Últimes Voluntats: serveix per a saber si aquesta persona va signar o no un testament, i en cas d’haver signat davant quin notari i quan. Es pot sol·licitar des de la notària d’Igualada Rambla per a així no haver de realitzar cap desplaçament. Per a sol·licitar-ho necessitarem unicamente el certificat de defunció i que hagin passat 15 dies des de la defunció.
  3. Sol·licitar en la notària Igualada Rambla la còpia del testament: sempre serà la còpia de l’últim testament signat, ja que a Catalunya el testament que val és l’últim.

El notari examinarà el contingut del testament i si considera que tenim interès legítim ens lliurarà una còpia d’aquest. Si considera que no tenim drets no ens facilitarà la còpia (per exemple en l’herència d’un oncle si no apareixem en el testament no tenim dret a còpia del testament).

A partir d’aquest moment podrem començar a preparar l’herència, sempre amb un correcte assessorament des de la notària Igualada Rambla, per a evitar sorpreses desagradables en materi d’impostos.