Test de les hipoteques a Notaria Igualada Rambla

Test de les hipoteques a Notaria Igualada Rambla

Compartir

Data: 03 Setembre, 2019

Autor: Notaria Igualada Rambla

Què és el nou test de les hipoteques?

Aquesta pregunta me la feia en Manel, que va venir a la notaria juntament amb la seva parella, la Roser, per a consultar unes qüestions relacionades amb l’escriptura del préstec hipotecari per a la compra del seu nou pis a Igualada.
En aquella consulta els vaig comentar quan es realitza el nou test i els vaig explicar els passos a seguir per a signar a la notaria la hipoteca sobre el pis que volen comprar.
Fins ara el client només venia a la notaria el dia de la signatura, amb la nova llei hi haurà d’anar dues vegades. Si com aquesta parella vols obtenir més informació sobre el test de les hipoteques de la notaria, et recomano que segueixis llegint.

 

Test hipoteques notaria

El primer pas és anar al notari perquè t’informi sobre tot el procés

Primerament, el notari realitzarà una acta on s’informarà de tots els punts de la hipoteca, ja sigui condicions econòmiques, terminis, comissions, distribució de despeses, causes de venciment anticipat… Llavors es realitzarà un test per a confirmar que el client coneix el que implica la signatura del préstec.

Test hipoteques notaria: Les preguntes que el formen

El test es compon sempre de les mateixes preguntes, com la confirmació d’haver rebut tota la documentació legal, si s’entén les diferències entre interès variable o fix, comissions d’amortització anticipada, conseqüències de l’incompliment i possible execució de la hipoteca.

El preu d’aquesta acta notarial

Aquesta acta serà gratuïta i el notari plasmarà totes les preguntes que hagi realitzat el client, el resultat del test i tota la informació que li hagi subministrat als prestataris i als possibles fiadors.

Test hipoteques notaria: Quin és el següent pas?

En la segona visita és quan se signarà l’escriptura de préstec hipotecari amb presència dels prestataris, del banc i la gestoria que faci el tràmit de l’escriptura.

És obligatori contractar una assegurança perquè el banc concedeixi la hipoteca?

La nova llei prohibeix els productes vinculats obligatoris perquè es concedeixi una hipoteca, però sí que permet els combinats, que són aquells que apliquen bonificacions en el diferencial del préstec per a cada producte que es contracti en el banc.

Un altre dels temes importants, la distribució de les despeses

El consumidor haurà de fer-se càrrec de les despeses de taxació de l’immoble, així com pagar les còpies de l’escriptura que sol·liciti. La taxació de l’habitatge és l’única despesa a càrrec del client, si bé algunes entitats assumeixen també aquest cost. Les còpies de les escriptures del préstec hipotecari les paga qui les sol·licita, encara que el client té el dret de rebre una per e-mail de forma gratuïta.

El venciment anticipat en cas d’impagament

Per a poder declarar el venciment anticipat pel banc es necessita:

  • Si és durant la primera meitat de la vida del préstec: El retard en el pagament de 12 quotes amb un mínim del 3% del capital concedit.
  • Si passa durant la segona meitat de la vida del préstec: El retard de 15 quotes amb un 7% del capital concedit.

I si el préstec és d’interès fix?

Si el préstec és a interès fix, la comissió màxima serà d’un 2%, durant els deu primers anys del període fix i d’un 1,5%, durant la resta del termini. Aquesta comissió no podrà excedir de la pèrdua financera del prestador, la qual cosa es calcula amb unes fórmules de matemàtiques financeres de relativa complexitat.

Per a obtenir més informació respecte al nou test de les hipoteques de la notaria, posa’t en contacte amb Notaria Igualada. Em pots enviar les teves consultes per correu electrònic a info@notariacalrosjimenez.com o trucar-me al telèfon 938 047 550. T’assessoraré amb un tracte proper i personalitzat. D’això no en tinguis cap dubte!

 

En què et puc ajudar?