Préstec hipotecari: notaria

Préstec hipotecari: Notaria Igualada t’explica què és i per a què serveix una acta prèvia a un préstec hipotecari

Amb la nova llei de crèdit immobiliari, el procés de signatura d’una hipoteca ha canviat. Actualment és necessari realitzar una acta prèvia al préstec hipotecari. Es tracta d’una acta notarial, prèvia a la signatura del préstec, en la qual el notari verifica que la documentació lliurada compleixi els requisits perquè tot pugui formalitzar-se correctament.

Quins passos s’han de seguir per a disposar de l’acta prèvia Igualada a un préstec hipotecari?

Després d’haver decidit amb quina entitat financera contractaràs el crèdit, tindràs un termini de catorze dies, previs a la signatura de la hipoteca, per a assistir a la notaria.
Una vegada triada la notaria, caldrà comunicar al banc el nom d’aquesta perquè li tramiti per via telemàtica tota la documentació del préstec.
El notari Carlos jiménez Fueyo verificarà que el banc ha lliurat:

  • El projecte de contracte del préstec.
  • La Fitxa Europea d’Informació Normalitzada (FEIN).
  • La Fitxa d’Advertiments Estandarditzats (FiAE).
  • La simulació de les quotes periòdiques que hauria de satisfer en diferents escenaris d’evolució dels tipus d’interès.
  • Un document referent a les despeses associades a l’escriptura pública del crèdit.

En aquesta primera cita, el notari t’explicarà els aspectes més importants i contestarà a tots els teus dubtes perquè puguis tenir un coneixement dels teus drets i obligacions, a través d’assessorament imparcial. A més, et farà un petit test per a assegurar-se que ho tens clar.
Per a acabar, el notari redactarà una acta notarial gratuïta on deixarà constància dels fets comprovats i de les explicacions, així com de les teves preguntes.

Serveis de Notaria Igualada Rambla Jiménez-Calatayud

No dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres per a rebre assessorament personalitzat

A la Notaria Igualada Rambla Jiménez-Calatayud sempre ens hem caracteritzat per oferir un tracte molt proper i professional a cadascun dels nostres clients. Si tens dubtes o necessites que et contestem alguna pregunta concreta, no t’ho pensis més i posa’t en contacte amb nosaltres mitjançant el formulari que et trobaràs en aquesta web.
També pots trucar per telèfon al 93 804 75 50 o enviar un correu electrònic a info@notariacarlosjimenez.com. T’ajudarem en tot el que sigui necessari, el més important per a nosaltres és la teva tranquil·litat i la teva satisfacció!