Constitució d’una societat

La constitució de societats a Notaria Igualada Rambla Jiménez-Calatayud

La constitució de societats és una de les especialitats de la nostra notaria. A Notaria Igualada Rambla Jiménez-Calatayud trobaràs al notari més experimentat i al millor equip de professionals qualificats per a la constitució de la teva societat. Comptem amb moltíssima experiència i podem assessorar-te amb les millors opcions a l’hora de dur a terme la constitució d’una societat a Igualada.

Per a fer-ho de forma correcta i segons la legislació vigent, és imprescindible l’assessorament d’un notari, des de la selecció de la denominació de la societat fins a la signatura de les escriptures públiques. Comptar amb assessorament de qualitat i amb els millors professionals al teu servei, és la millor garantia per a evitar problemes al futur.

El procés desenvolupat per a obtenir una personalitat jurídica pròpia i acollir-se a les lleis generals vigents de les societats mercantils, és delicat i s’ha de fer amb rigor, paciència i coneixement de causa.

Les societats estan compostes per diversos membres els quals, sota un mateix patrimoni, treballen per a un fi lucratiu. Aquesta societat existeix sota una denominació o raó social.

Els tipus més habituals de societats existents actualment

Societat Anònima

Societat mercantil amb personalitat jurídica en la qual el capital, dividit en accions, està integrat per les aportacions dels socis que no responen personalment als deutes socials.

Societat Limitada

És un tipus de societat mercantil en la qual la responsabilitat està limitada al capital aportat, i per tant, en el cas que es contreguin deutes, no respon amb el patrimoni personal dels socis, sinó amb el patrimoni aportat per l’empresa limitada (LTDA).

Societat Col·lectiva

Es tracta d’una societat externa (que actua i respon davant de tercers com una persona diferent de la dels seus socis), que realitza activitats mercantils o civils sota una raó social unificada, responent als socis dels deutes que no poden cobrir les seves despeses amb el capital social.

Societat Comanditària

És una societat de tipus personalista, és a dir, que es pot realitzar a gust propi. Es caracteritza per la coexistència de socis col·lectius que responen il·limitadament als deutes socials i que participen en la gestió de la societat, amb socis comanditaris que no participen en la gestió i la responsabilitat de la qual es limita al capital compromès amb la comanditària

Societat Laboral

Una societat laboral és una empresa que pertany majoritàriament als seus treballadors. Es tracta d’una empresa privada mercantil que es diferencia per presentar un caràcter laboralista.

Associacions sense ànim de lucre

És una entitat que no té com a finalitat la persecució d’un benefici econòmic, sinó que persegueix una finalitat social, altruista, humanitària, artística o comunitària. Aquest tipus d’institucions es financen generalment gràcies a ajudes i donacions derivades de persones físiques, empreses, institucions i organitzacions de tota mena, i en alguns casos (encara que no en tots) també reben ajudes estatals puntuals o regulars (en forma de subsidis, usdefruit de finques, exoneracions fiscals o duaneres, etc).

Serveis de Notaria Igualada Rambla Jiménez-Calatayud

A la nostra notaria t’assessorarem i et guiem durant el procés de constitució de la teva societat

Per a totes constituir qualsevol d’aquestes societats s’ha de constatar la seva creació davant un notari. Des de Notaria Igualada Rambla Jiménez-Calatayud tenim clar que són processos complexos des d’un punt de vista legal i jurídic. Si estàs pensant en la constitució d’una societat a Igualada, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres, estarem encantats d’atendre’t.
Pots fer-ho telefonant al 93 804 75 50 o enviant un correu electrònic a info@notariacarlosjimenez.com. També pots omplir i enviar el formulari de contacte que trobaràs a la web.

Contacta amb Notaria Igualada Rambla Jiménez-Calatayud