Parelles de fet

Parelles de fet notari: documentació i tràmits necessaris

Les parelles de fet constitueixen un vincle entre dues persones, que s’involucren de manera sentimental en una relació formal diferent de la del matrimoni. En aquest sentit, és important destacar que a la nostra notaria es poden realitzar les tramitacions pertinents, perquè aquest acte tingui validesa i legalitat, així mateix, podràs informar-te i assessorar-te sobre la legislació actual que regeix aquestes unions sentimentals.

Les parelles i unions de fet són una excel·lent alternativa per a moltes persones a Catalunya, que no desitgen contraure matrimoni, però busquen una opció per a gaudir d’una unió estable entre elles, i que les empari davant la llei. Poden gaudir d’una sèrie d’avantatges que detallarem a continuació.

Per acreditar una unió d’aquesta mena és necessari presentar alguns documents i proves com les capitulacions para matrimonials, l’existència de fills comuns, el registre d’unions de fet, el domicili fiscal, els contractes bancaris i els contractes privats.

A través d’un notari, les parelles de fet a Catalunya, poden pactar lliurement les seves relacions econòmiques sense que se les apliqui els règims econòmics propis d’un matrimoni, com la separació de béns, guanys i participacions. D’aquesta forma, la parella podrà acordar davant d’un notari les relacions econòmiques que han decidit establir entre les dues parts.

Avantatges de fer-se parella de fet davant notari a Catalunya

  • El primer avantatge que convé destacar és la rapidesa de la qual solen gaudir aquestes unions, ja que no fa falta ni demanar hora per l’enllaç. Acudint al notari, es dóna la solució en molt poc temps i sense cap mena de complicacions.
  • A diferència del què passa amb la unió en matrimoni, amb la parella de fet davant notari, no exigeix als nuvis que gaudeixin d’un període de convivència prèvia. És important mencionar que cada comunitat autònoma sol tenir la seva pròpia legislació al respecte.
  • Les parelles de fet poden escollir els seus vincles econòmics d’una forma totalment personalitzada. Perquè es donin els guanys, sempre ha d’haver-hi un acord previ. En aquest sentit, és un format molt més flexible que el matrimoni convencional.
  • En fer-se parella de fet, s’obté el dret a cobrar prestacions, podent cobrar totes les ajudes econòmiques que ho poden fer les persones unides en matrimoni, si a un del dos li succeeix algun contratemps.

Serveis de Notaria Igualada Rambla Jiménez-Calatayud

Si vols que t’assessorem d’una forma més personalitzada, només has de trucar-nos i fer-nos-ho saber

A Notaria Igualada Rambla Jiménez-Calatayud, la nostra feina comença escoltant al client. Sabem que aquests processos són complicats des d’un punt de vista jurídic i legal per a la majoria de la gent. Si vols que t’assessorem d’una forma més directa i personalitzada, només has de posar-te en contacte amb nosaltres. Pot fer-ho trucant al 93 804 75 50 o enviant un correu electrònic a info@notariacarlosjimenez.com. També pots ompli el formulari de contacte que trobaràs en aquesta pàgina web.

Contractar amb Notaria Igualada Rambla Jiménez-Calatayud