Acta de sorteig

L’acta de sorteig notarial són necessàries per a garantir que tot sorteig o concurs es faci de forma legal

L’acta de sorteig notarial és un instrument públic creat amb la finalitat de garantir la fiabilitat d’activitats com concursos i sortejos; molts dels seus organitzadors recorren de forma voluntària al notari a la cerca d’un aval de credibilitat. Amb la seva intervenció, el notari verifica que es realitza conforme a les bases protocol·litzades, que hi hagi igualtat d’oportunitats entre els concursants i que prima, el principi d’aleatorietat o, el que és equivalent, que no s’afavoreixi a un concursant davant d’un altre; vetlla perquè no hi hagi truc en el sistema d’elecció o extracció entre els participants.

Per què realitzar un sorteig davant de notari?

Si no hi ha gaire rigorositat en un sorteig, els participants podrien pensar que el premi li pot tocar a algú proper als organitzadors, o inclòs, a ells mateixos… Les empreses o entitats organitzadores són cada vegada més conscients d’això i precisament sol·liciten la intervenció del notari per a dotar al sorteig de serenitat i rigor.
Per altra banda, quan parlem de “bases dipositades davant de notari”, ens estem referint al fet que els organitzadors del sorteig han acudit a un notari a priori, per fer-li entrega de les regles de participació.

  • Qui pot participar?
  • Condicions generals de participació
  • Procediments i tràmits per a poder participar

Es tracta que el notari doni fe de les regles del joc, perquè, en cas que algun participant les salti i un altre es consideri perjudicat, hi hagi mecanismes de protesta o reclamació.

Altres serveis de Notaria Igualada Rambla Jiménez-Calatayud

Si estàs pensant a realitzar un sorteig i vols que t’assessorem, posa’t en contacte amb la nostra notaria

La nostra àmplia experiència ens ha demostrat que aquesta mena d’actes poden comportar dubtes i preguntes de tota classe. També és veritat que molts són els sortejos que no es realitzen davant de notari. Si t’agradaria fer-nos alguna pregunta o vols que t’assessorem de forma personalitzada, només has de posar-te en contacte amb nosaltres i et resoldrem tots els dubtes. Així de senzill!

Contactar amb la nostra notaria