La comarca fa pinya amb Igualada per mantenir l’Oficina Liquidadora

La comarca fa pinya amb Igualada per mantenir l’Oficina Liquidadora

Compartir

Fecha: 07 Octubre, 2016

Autor: Notaria Igualada Rambla

Els notaris anoiencs parlen d’un augment dels costos si es perd el servei

D’UN COP D’ULL

Ajuntament, Consell Comarcal, Síndica de Greuges i col·lectius locals reclamen mantenir el servei i disposar d’una oficina de gestió integral. El batlle Marc Castells anuncia més accions per no perdre l’Oficina Liquidadora.

L’Ajuntament d’Igualada acollia aquest dimecres l’acte de signatura d’un Manifest en de Defensa de l’Oficina Liquidadora d’Igualada i l’Anoia. El document està signat per l’alcalde de la capital, Marc Castells, el president del Consell Comarcal, Xavier Boquete, la Síndica Municipal de Greuges d’Igualada, Rosa
Sánchez, i representants de catorze entitats i organitzacions empresarials, econòmiques, comercials i sindicals de la comarca. El batlle igualadí va prendre la paraula per tornar a denúncia amb vehemència «l’atac» a la ciutat que representa el pla de desplegament de les oficines de l’Agència Tributària Catalana, 15, i on no hi apareix Igualada.

El pla de desplegament de l’ATC, presentat recentment, contempla una quinzena de noves oficines de gestió de tributs en ciutats com Terrassa, Sabadell, Vic, Manresa o Vilafranca del Penedès, però suposa la desaparició de les oficines liquidadores, com la que actualment ofereix serveis a Igualada. Després de la reacció la setmana passada d’estupor, el govern igualadí ha entrat en contacte amb el Departament d’Economia per «exercir totes les mesures possibles de pressió».

A la iniciativa s’hi ha afegit la Unió Empresarial de l’Anoia, la delegació a l’Anoia de la Cambra de Comerç de Barcelona, Fira d’Igualada, la delegació a l’Anoia del Col·legi Oficial d’Agents de la Propietat Immobiliària de Barcelona, la sectorial de Gestors i Assessors de la UEA, Notaris d’Igualada C.B., les delegacions territorials de CC.OO., U.G.T. i Unió de Pagesos, les associacions de comerciants Igualada Comerç i Nou Centre d’Igualada, el Gremi de Blanquers d’Igualada, Fagepi i l’associació TIC Anoia.

Aquest manifest, que ha estat recolzat també pels sis grups polítics amb representació a l’Ajuntament –CiU, ERC, Socialistes d’Igualada, CUP, Decidim Igualada i PP– reclama al departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya que mantingui els serveis que, a dia d’avui, ofereix aquesta oficina a la capital de l’Anoia i demana que Igualada aculli una de les futures oficines de gestió integral de l’Agència Tributària Catalana (ATC) «“com a garantia de la prestació de serveis als ciutadans i en defensa de l’equilibri territorial». El text consensuat exposa també la defensa «d’una administració tributària eficient,
eficaç, transparent i propera» i demana que la petició sigui traslladada «al departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya».

Hi ha en marxa també una recollida de signatures que arriba ja a les 1.200. «Serà massiva» segons Castells, perquè «no entenem que es vulgui fer un projecte per millorar la vida dels ciutadans i se’ls hi treguin serveis. Cal que esmenin aquest error que s’ha comès». Adverteix que «no ens conformarem amb un punt d’informació, sinó que volem l’Oficina de Gestió Integral».

Els notaris: «perdre l’Oficina Liquidadora tindria afectacions»

«És un servei proper i si es perd no només es perd la qüestió física, sinó també el coneixement dels professionals que hi ha» explica el notari Carlos Calatayud, que firmava aquest dimecres el manifest en nom dels notaris anoiencs. L’Oficina Liquidadora «no es pot perdre. Afecta a la vida ordinària de la gent, qüestions com les successions o les transmissions s’han de fer, abans o després. Cal un interlocutor a la vora, no es pot fer a distància». Afegeix que «suposa no només perdre temps, també pot augmentar els costos».